Wanneer er van alles speelt in de onderstroom óf als je dat voor wilt zijn

In de onderstroom van je team speelt er van alles. Je merkt soms wel van die kleine onderlinge irritaties en onderonsjes die ontstaan op de momenten dat het niet gepast is. Of dat er sarcastische grapjes worden gemaakt, er te vaak excuses zijn voor de afspraken die weer niet zijn nagekomen of dat je het gevoel hebt dat je op een bepaald niveau wordt tegengewerkt. Je ontvangt signalen, maar je krijgt geen vat op wat er nou precies aan de hand is. Een ding is zeker de teameffectiviteit blijft uit en een andere kijk, een paranormale kijk, is wenselijk.

Ook kan het zijn dat het lijkt dat je team voldoende verbonden is. De teamleden laten zo op het oog onderling een positieve connectie zien. En toch is er onvoldoende gemeenschappelijke bijdrage aan het organisatieresultaat. Er zijn misschien wel signalen, maar deze zijn zo fijngevoelig dat jij het niet met zekerheid durft te zeggen. Op dat soort momenten is het evenzo goed om op een dieper niveau naar de onderstroom van jouw team te laten kijken, een paranormale kijk er op los te laten. Dit kan bijvoorbeeld ook een goed idee zijn als je een nieuw team aan het vormen bent en vanaf de start er al zeker van wilt zijn dat er vanuit de onderstroom geen onverwachtse zaken de kop opsteken.

Een paranormale kijk leidt tot bewustwording in het team

Tijdens een begeleidingssessie maak ik jou en jouw team bewust van wat er zich in de onderstroom – het onderbewuste van het team – afspeelt. Doordat ik kan invoelen en zien wat er zich onder de oppervlakte van jouw team afspeelt en daar woorden aangeef, kan dat naar de oppervlakte worden gebracht; kan de bewustwording ontstaan. Die bewustwording vormt de basis voor het werken aan de onderlinge verbinding in het team, met daarbinnen het noodzakelijke respect voor het individu en de mogelijkheden/onmogelijkheden die er zijn.

Gedurende een of meerdere sessies wordt er in teamverband gewerkt aan het ontwikkelen van de gewenste connectie binnen het team. En daaropvolgend aan de verbinding met -eventueel de afdeling en- de organisatie als geheel. Parallel daaraan wordt, indien nodig, eveneens gewerkt aan de ontwikkeling van een of meerdere teamleden op individuele basis, door middel van spirituele coaching.

Eerst in het contact met jezelf, dan pas met de ander/het grotere geheel

De reden voor eventuele individuele coaching trajecten is dat verbinding binnen een team niet kan ontstaan als de teamleden zelf niet in contact zijn met zichzelf. Als individu dien je eerst in contact/verbinding te zijn met jezelf, alvorens je in verbinding kunt gaan met de ander. Dat geldt evenzo voor een team. Wil je een effectief team realiseren, dan zal er eerst verbinding dienen te ontstaan tussen de teamleden onderling voordat de connectie kan ontstaan met het grotere geheel –de afdeling/organisatie-.

Teambegeleiding | Paranormale kijk op de onderstroom | Luna

Ben je geïnteresseerd, neem dan gerust contact op

06 12 17 12 15
of stuur een email naar info@denieuwetijdspraktijk.nl
Menu