Wanneer de teameffectiviteit uitblijft

In de onderstroom van je team speelt er van alles. Je merkt soms wel van die kleine onderlinge irritaties en onderonsjes op de momenten dat het niet gepast is. Of dat er sarcastische grapjes worden gemaakt. Er te vaak excuses zijn voor de afspraken die weer niet zijn nagekomen. Of dat je het gevoel hebt dat je op een bepaald niveau wordt tegengewerkt. Je ontvangt signalen, maar je krijgt geen vat op wat er nou precies aan de hand is.

Ook kan het zijn dat jouw teamleden zo op het oog onderling een positieve connectie laten zien. En toch is er onvoldoende gemeenschappelijke bijdrage aan het organisatieresultaat. Er zijn misschien wel signalen dat de onderlinge verbinding binnen jouw team niet helemaal klopt, maar deze zijn zo fijngevoelig dat jij het niet met zekerheid durft te zeggen.

In beide gevallen blijft de gewenste teameffectiviteit uit. Op dat soort momenten kan het goed zijn om op een dieper niveau naar het functioneren van je team te laten kijken. Dit kan bijvoorbeeld ook een goed idee zijn als je een nieuw team aan het vormen bent en jij vanaf de start er al zeker van wilt zijn dat er vanuit de onderstroom geen onverwachtse zaken de kop opsteken.

Een andere kijk op de onderstroom

Tijdens een begeleidingssessie met jou en jouw team verbind ik mijn ruime ervaring met teambegeleiding en -ontwikkeling, systemisch kijken en interveniëren met mijn hoog intuïtieve begaafdheid. Ik kan invoelen en zien wat er zich onder de oppervlakte van jouw team afspeelt en geef daar woorden aan binnen jouw zakelijke context. Hierdoor kan bewustwording ontstaan. Die bewustwording vormt de basis voor het werken aan de onderlinge verbinding in het team. Met daarbinnen het noodzakelijke respect voor het individu en de mogelijkheden/ onmogelijkheden die er zijn.

Gedurende een of meerdere sessies wordt er in teamverband gewerkt aan het ontwikkelen van de gewenste connectie binnen het team. En daaropvolgend aan de verbinding met de afdeling en/ of de organisatie als geheel. Parallel daaraan wordt, indien nodig, eveneens gewerkt aan de ontwikkeling van een of meerdere teamleden op individuele basis.

Teambegeleiding | Wanneer de teameffectiviteit uitblijft | Luna

Ben je geïnteresseerd, neem dan gerust contact op

06 12 17 12 15
of stuur een email naar info@denieuwetijdspraktijk.nl