Wanneer je alle facetten diepgaand tegen het licht wilt houden

Soms vragen besluitvormingsprocessen om een meer diepgaande analyse. Alle facetten van een specifiek vraagstuk moeten op een dergelijk moment diepgaand tegen het licht worden gehouden en in samenhang worden bekeken. Noem het maar het aanwenden van een uitgebreide zesde zintuig beschouwing. Je wilt datgene wat normaal gesproken niet zichtbaar is op dat moment in de volle omvang inzichtelijk hebben.

Een zesde zintuig beschouwing omdat er is meer dan jijzelf boven water kunt krijgen

Je kunt behoefte hebben aan een meer diepgaande analyse omdat je het gevoel hebt dat er iets niet helemaal klopt, maar je kunt je gevoel niet concretiseren. Zoals bijvoorbeeld bij een aan te nemen kandidaat. Het CV is goed, maar je twijfelt, je weet dat het niet goed zit, terwijl anderen misschien wel lyrisch zijn over die specifieke kandidaat en jij niet uit kunt leggen waarom jij twijfelt. Of omdat je wilt weten wat de reden is van het structureel disfunctioneren van een medewerker of van een burn-out. Dit omdat je weet dat er meer speelt dan tot nu toe boven water is gekomen.

Ook kan het zijn dat je graag wilt dat er andere manier van kijken wordt toegevoegd aan processen die normaal gesproken op basis van objectieve criteria worden beoordeeld, zoals de jaarlijkse performance en/of talent reviews. Ook het steeds niet kunnen vinden van de geschikte kandidaat voor een bepaalde positie kan aanleiding zijn om meerdere kandidaten te screenen of om misschien wel de vacature of de positie zelf paranormaal door te laten lichten.

Daarnaast is het misschien wel belangrijk voor jou dat er energetisch wordt gekeken naar een specifiek object. Zoals bijvoorbeeld naar een nieuwe werkruimte. Omdat jij wilt weten of er energieën aanwezig zijn die eventueel jouw collega’s negatief kunnen gaan beïnvloeden, omdat het bijvoorbeeld te druk is met negatief geladen energieën. Of bij de aanschaf van een nieuw kantoorpand. Dat jij wilt weten of de energie in dat pand zodanig is dat jouw bedrijf daar kan floreren.

Inzicht verkrijgen is op meerdere gebieden mogelijk

Je kunt mij op meerdere gebieden bevragen; variërend van HR tot algehele bedrijfsvoering. Veel voorkomende vraagstukken in mijn praktijk, zijn:

  • Screening kandidaten voor bepaalde posities
  • Doorlichting personeelsbestand of bepaalde afdelingen
  • Doorlichten vastgelopen medewerkers
  • Screening (mogelijke) samenwerkingspartners
  • Screening overnamekandidaten
  • Screening projectvoortgang
  • Screening business performance
  • Energetisch toetsen kantoorpanden/-ruimtes
Foto Screening en doorlichting | Zesde zintuig beschouwing | Luna

Ben je geïnteresseerd, neem dan gerust contact op

06 12 17 12 15
of stuur een email naar info@denieuwetijdspraktijk.nl
Menu