Als je zakelijk de vinger er niet op kunt leggen

Je probeert bepaalde veranderingen door te voeren op organisatie-, team- en/of individueel niveau, maar resultaat blijft uit. Meerdere pogingen zijn ondernomen. Er zijn diverse interventies geweest. Niets blijkt uiteindelijk voldoende succes op te leveren. Het is alsof je elke keer weer terugkomt in de situatie waarmee je startte. Misschien net iets anders, maar de basis is identiek.

Het zijn processen die zich continue blijven herhalen. Je voelt het wel. Je weet wel wat er zo ongeveer aan de hand is. Alleen kun jij je vinger er niet exact opleggen. De oorzaak is ongrijpbaar en daardoor blijft de situatie onbeheersbaar. Op dat soort momenten kan een adviesgesprek met mij veel helderheid geven.

In een adviesgesprek wordt de oorzaak helder

Tijdens een adviesgesprek combineer ik mijn jarenlange ervaring als organisatieadviseur – op het gebied van organisatieontwikkeling, het vormgeven en leiden van veranderingsprocessen en systemisch kijken – met mijn hoog ontwikkelde organisatiesensitiviteit en paranormale begaafdheid. Hierdoor kan ik jou een nog dieper inzicht geven in dat wat er in het onderbewuste van jouw organisatie, team of mensen ligt opgeslagen.

Ik verschaf helderheid over wat de dieperliggende oorzaak is van het uitblijven van de gewenste veranderingen, duid eveneens de ontstaanshistorie ervan en geef woorden aan de patronen die daaraan symptomatisch zijn binnen jouw zakelijke context. Hierdoor ontstaat er herkenning. Vanuit die herkenning kan worden gewerkt aan het ontwerpen van de praktische interventies die nodig zijn om de ingesleten patronen te doorbreken.

Praktische interventies met concreet resultaat

Naast het ontwerpen van de praktische interventies kan ik je eveneens ondersteunen bij de uitvoering ervan. Als het bijvoorbeeld gaat om een organisatievraagstuk kan ik een regisserende rol voor jou vervullen. Maar alleen even klankborden op gezette tijden behoort ook tot de mogelijkheden. Wanneer de uitdaging zich bevindt in een team kan teambegeleiding een optie zijn. Begeleiding op individueel niveau kan effectief worden ingezet op het moment dat jij of een van je collega’s vastloopt. Een combinatie van ondersteuning bij interventies is uiteraard ook mogelijk en vaak ook wenselijk.

Foto Organisatieanalyse en advies | Veranderingen | Luna

Ben je geïnteresseerd, neem dan gerust contact op

06 12 17 12 15
of stuur een email naar info@denieuwetijdspraktijk.nl