Wat ik voelde en wist was niet zo, er was altijd wel een andere verklaring

Mijn naam is Martha Houkema, ik ben geboren op 5 maart 1978. Ik kom uit een gezin waarin mijn hooggevoeligheid en paranormaliteit er niet kon zijn. Wat ik voelde en wist was niet zo. Er was altijd wel een verstandelijke verklaring voor het niet kloppen van mijn gevoel en het dieper weten. En dat was natuurlijk erg ingewikkeld en verwarrend voor een kind als ik.

Ook werd mijn hoogbegaafdheid niet herkend. Ik werd gezien als het kind dat wel erg intelligent was maar liever met andere dingen bezig was. Maar dat was niet zo, dat weet ik nu. Ik verveelde me te pletter op school, ging andere dingen doen en werd uiteindelijk naar een veel te laag onderwijsniveau gestuurd. Op mijn 18e kwam ik erachter dat ik werkelijk niet wist hoe ik moest leren. Ik ontwikkelde daardoor faalangst, ging over presteren en studeerde Cum Laude af.

Ik raakte mezelf stukje bij beetje steeds verder kwijt

Ik zette de lijn van het presteren door en maakte versneld carrière als organisatieadviseur bij een grote adviesorganisatie. Op mijn 25e levensjaar raakte ik burn-out. Niet omdat ik mijn werk inhoudelijk niet aankon, maar omdat mijn hooggevoeligheid me parten gingen spelen -ik kon niet meer voldoende ‘harnassen’-. Daarnaast negeerde ik alle signalen omtrent mijn eigen levensgeluk, die ik vanuit mijn dieper weten had doorgekregen. Iets wat ik me veel later pas besefte. Ik raakte mezelf stukje bij beetje steeds verder kwijt.

Na een rustpauze ging ik verder met wat ik altijd al deed; presteren en denken volledig onafhankelijk te moeten zijn. Op mijn 28e levensjaar werd ik leidinggevende van een groep adviseurs binnen die grote adviesorganisatie. Achteraf beschouwd kon mijn hooggevoeligheid en paranormaliteit er in die functie al veel meer zijn. Wat ik deed werd ervaren als natuurlijk leiderschap en richting geven en dat leidde tot succes, ook al begreep niet iedereen van welke planeet ik was afgestort.

Het klopte niet meer wat ik deed, ik moest gewoon weer worden wie ik altijd al was

En toch kwamen er versneld steeds meer signalen dat het allemaal niet meer klopte wat ik deed. Signalen, zoals het moeder worden van twee hooggevoelige kinderen, die het ene na het andere seintje gaven. Mijn huwelijk dat op meerdere niveaus niet meer goed voelde. Het werk dat steeds meer energie ging kostten in plaats van opleveren. De ontmoeting met mijn huidige man. De signalen waren meer dan helder; het was tijd om het volledig anders te gaan doen….. Ik moest zelf diverse veranderingen doorvoeren om gewoon weer te kunnen worden wie ik altijd al was. Het hooggevoelige, hoogbegaafde en paranormale kind. Ook moest ik mijn levenspad hervinden. Dat was een intens proces. Maar nu geef ik, zielsgelukkig met mijn man, onze vier kinderen, honden en paarden, vorm aan het voor mij bedoelde pad en combineer ik mijn levenservaring met mijn paranormale gaven. Hiermee ondersteun ik zowel bedrijven als particulieren.

Foto Martha Houkema | Persoonlijk | Hooggevoelig, Hoogbegaafd en Paranormaal |

Ben je geïnteresseerd, neem dan gerust contact op

06 12 17 12 15
of stuur een email naar info@denieuwetijdspraktijk.nl