Ik ben Martha

  1. Home
  2. Ik ben Martha

Mijn naam is Martha Houkema, geboren op 5 maart 1978. Ik kom uit een gezin waarin mijn hoog gevoeligheid en paranormaliteit er niet mocht en kon zijn. Wat ik voelde en wist, was niet zo. Er was altijd wel een verstandelijke verklaring voor het niet kloppen van mijn gevoel en het dieper weten. En, dat was natuurlijk erg ingewikkeld en verwarrend voor een kind als ik.

Ook werd mijn hoog begaafdheid niet herkend. Ik werd gezien als het kind dat wel erg intelligent was, maar liever met andere dingen bezig was. Maar dat was niet zo, dat weet ik nu. Ik verveelde me te pletter op school, ging andere dingen doen en werd uiteindelijk naar een veel te laag onderwijsniveau gestuurd. Op mijn 18e kwam ik erachter dat ik werkelijk niet wist hoe ik moest leren. Ik ontwikkelde daardoor faalangst, ging over presteren en studeerde Cum Laude af.

Zette de lijn door en ging versneld door een carrière als organisatieadviseur bij een grote adviesorganisatie. Op mijn 25e levensjaar raakte ik burn-out. Niet omdat ik mijn werk inhoudelijk niet aankon, maar omdat mijn hoog gevoeligheid me parten gingen spelen -ik kon niet meer voldoende ‘harnassen’-. Daarnaast negeerde ik alle signalen omtrent mijn eigen levensgeluk, die ik vanuit mijn dieper weten had doorgekregen. Ik raakte mezelf stukje bij beetje steeds verder kwijt.

Na een rustpauze ging ik verder met wat ik altijd al deed; presteren, denken volledig onafhankelijk te moeten zijn en dergelijke. Op mijn 28e levensjaar werd ik leidinggevende van een groep prachtige adviseurs binnen die grote adviesorganisatie. Mijn hoog gevoeligheid en paranormaliteit kon er in die functie veel meer zijn. Ook al begreep niet iedereen van welke planeet ik was afgestort, het werd wel ervaren als natuurlijk leiderschap en richting geven….. En, dat was zichtbaar in de resultaten en voelbaar in de onderlinge verbinding in het team.

Na diverse stappen te hebben gezet in mijn persoonlijke ontwikkeling, kwamen er versneld steeds meer signalen dat het allemaal niet meer klopte wat ik deed. Signalen, zoals het moeder worden van twee hoog gevoelige kinderen, die het ene na het andere teken gingen afgeven. Mijn huwelijk dat op meerdere niveaus niet meer goed voelde. Het werk dat steeds meer energie ging kostten in plaats van opleveren. De ontmoeting met mijn huidige man. De signalen waren meer dan helder; het was tijd om het volledig anders te gaan doen….. Ik moest zelf diverse veranderingen doorvoeren om gewoon weer te kunnen worden wie ik altijd al was. Het hoog gevoelige, hoog begaafde en paranormale kind. Ook moest ik mijn levenspad hervinden. Dat was een intens proces. Maar nu geef ik, zielsgelukkig met mijn man, onze vier kinderen, honden en paarden, vorm aan het voor mij bedoelde pad.

Maak vandaag nog een afspraak

06 12 17 12 15

of stuur een email naar info@denieuwetijdspraktijk.nl

Menu