Hoogbegaafd zijn

In het hoog gevoelig zijn voel je je ‘anders’ dan anderen en zijn bepaalde eigenschappen extra lastig in het dagelijkse functioneren. Als je daarnaast ook nog hoogbegaafd bent, loop je tegen nog een aantal andere uitdagingen aan waarin je vaak niet of onvoldoende wordt begrepen.

Je hebt een bepaalde manier van denken, die voor jou heel logisch is, maar waar anderen niets van begrijpen. Je kunt het dan ook maar moeilijk uitleggen hoe je tot bepaalde oplossingen voor vraagstukken bent gekomen. Het liefst doe je daarom de dingen graag alleen. Erg om te zeggen misschien, maar vaak vind je anderen maar ‘dom’. Dit maakt het lastig om aansluiting te vinden. De contacten die je aangaat moeten immers ‘echt’ zijn, maar daarnaast ook nog van een bepaald niveau.

Jouw intelligentie, creativiteit en doorzettingsvermogen hebben het waarschijnlijk lastig gemaakt, of maken het nog steeds lastig, om aansluiting te vinden bij de diverse onderwijssystemen. Je hebt een groot doorzettingsvermogen als je met iets bezig bent wat je leuk vindt. Maar als je het niet (meer) leuk vindt… haak je volledig af. Je hebt een eigen manier van leren en als er manieren zijn waarop het ‘moet’, die niet bij jou passen… dan werkt dat voor jou helaas niet. Je hebt ook een hekel aan herhaling van zaken, dit vind je maar saai. En tja, dat past niet altijd bij hoe we ‘leren’ in deze samenleving.

Eventueel herken je ook wel van jezelf dat je het ingewikkeld vindt om je ergens toe te zetten, om een bepaalde opdracht op te starten. Dit heeft dan met name te maken met het feit dat je simpelweg even niet weet ‘hoe’ op te moeten starten. Je stelt daardoor zaken vaak uit. Meestal ga jij je eigen, bijna onmogelijke, deadlines creëren. Want onder druk presteer je het best. Dit moet ook wel, want als een bepaalde opdracht te lang duurt is de kans groot dat je het alweer te saai bent gaan vinden of je aandacht is getrokken naar iets anders. Iets wat op dat moment interessanter is.

Paranormaal zijn

Sommige hooggevoeligen staan nog meer ‘open’; ze zijn ‘helder’. Hiermee bedoel ik dat ze in verbinding staan met de ‘geesteswereld’ ofwel paranormaal zijn. Ze zijn daardoor in staat om bijvoorbeeld helder te zien, te voelen, te ruiken te weten en/of te horen. Als je niet (meer) weet dat je over deze helderheid beschikt of hoe er mee om te gaan, dan kun je tegen nogal wat onbegrip en niet te verklaren aspecten aanlopen.

Als je bijvoorbeeld helder weet, zonder het te weten, dan kan het lijken alsof je hele specifieke ‘denkbeelden’ hebt. Dat kan heel vervelend zijn omdat je zeker weet dat het klopt wat je denkt, je weet het gewoon. Maar anderen kunnen daar gewoon niet bij … Je hebt vaak het gevoel dat je niet serieus genomen wordt en probeert het dan nog maar een keer uit te leggen. Soms met als gevolg dat je gaat twijfelen aan jezelf. Een andere is dat je bijvoorbeeld zeker weet dat als een ander iets vertelt wat niet klopt dat het dan ook echt niet klopt. Alleen kun jij dat rationeel niet verklaren.

Het kan ook zijn dat je niet alleen gevoelens en emoties van anderen overneemt, maar ook de hele specifieke emotionele blokkades en/of fysieke en/of geestelijke pijnen. En, dat je dus kunt waarnemen, helder kunt voelen, waar anderen ‘last’ van hebben. Als je niet weet dat dit gebeurt, kan het zijn dat je tegen allerlei onverklaarbare fysieke en/of geestelijke klachten gaat aanlopen. Want je bent je er niet van bewust… wat van jou is en wat van de ander. Ook kan het zijn van helder voelende leiden tot meer bovennormale activiteit in je huis omdat entiteiten op zoek gaan naar degenen die hen kunnen waarnemen. En dat is niet alleen via het helder zien.

Helderziend zijn kent meerdere uitingsvormen en kan daardoor erg verwarrend zijn. De een ziet in een vorm van dia’s wat gaat gebeuren of reeds gebeurd is en de ander kan bijvoorbeeld aura’s zien of entiteiten. Ook komt het voor dat je kunt zien waar anderen hele specifieke fysieke klachten of pijnen hebben of wat de geestestoestand van een iemand is. Als je niet precies weet wat je ziet en wat het betekent, kan het weleens tot verwarring leiden en in sommige gevallen beangstigend zijn.

Maak vandaag nog een afspraak

06 12 17 12 15

of stuur een email naar info@denieuwetijdspraktijk.nl

Menu