Als (HSP) hoog gevoelige volwassene sta je volledig ‘open’ voor alles wat er omheen je gebeurt. Ook voor de gevoelens en emoties van anderen. Misschien herken je dat wel van jezelf. Dat je bijvoorbeeld gevoelig bent voor de sfeer in een groep. Dat je aanvoelt wat er tussen mensen speelt. Dat je oververmoeid kunt raken in een omgeving met veel mensen. Hierdoor kun je je ‘anders’ gaan voelen dan de rest. Met name omdat het zo moeilijk uit te leggen is wat je allemaal voelt en wat het met je doet.

Maar het kan ook zijn dat je het lastig vindt om jezelf te plaatsen in het hoog gevoelig zijn. Terwijl je wel ervaart dat er zich steeds herhalende processen plaatsvinden die je uit balans brengen,… en je kunt je vinger er niet precies op leggen.

Naar alle waarschijnlijkheid heb je in jeugd ‘onbewust’ allerlei manieren (mechanismen) ontwikkeld om, om te gaan met je hoog gevoeligheid. En, om je te wapenen tegen datgene wat allemaal te heftig voor je was. Alleen werken die mechanismen soms niet meer en krijgen we ‘last’; raken we uit evenwicht.

Maak vandaag nog een afspraak

06 12 17 12 15

of stuur een email naar info@denieuwetijdspraktijk.nl

Menu