(HSP) Hoog gevoelig betekent niets anders dan, dat alles, maar dan ook alles binnenkomt!! Deze kinderen nemen alles waar en daardoor komen alle prikkels bij hen binnen. Ik noem ze ook wel de 1000 watt lampjes. Op de 40 watt lampjes komen heel veel insecten af als de lampjes aanstaan. Maar moet je je eens voorstellen wat er op 1000 watt lampjes afkomt!

Dit type kind heeft alle zintuigen onbewust continue op scherp staan. Alles komt via het brein en vervolgens via het zenuwstelsel binnen. Ze raken overvol van alle indrukken van de dag en daardoor overbelast en overprikkeld.

Met zintuigen bedoel ik dan niet alleen dat ze visueel alles waarnemen, een hoog ontwikkeld reukvermogen hebben, op de huid extreem gevoelig zijn, zoals bijvoorbeeld voor de naadjes in kleren en slecht tegen harde geluiden en fel licht kunnen. Maar ook dat ze het zonder te weten de gevoelens en emoties van anderen voelen en kunnen overnemen. En, dat is nogal wat… als je bedenkt dat ze dagelijks met heel veel anderen in aanraking komen.

Maak vandaag nog een afspraak

06 12 17 12 15

of stuur een email naar info@denieuwetijdspraktijk.nl

Menu